Гастрономически фестивал в Банско

Топготвачи се събират между 7 и 18 ноември


Между 7 и 18 ноември в Банско се провежда VI-ия "Премиер гастрономически фестивал", в който Кордон Блю Мексико и Кордон Блю Перу обединяват своите сили, създавайки интригуващ латино-американски фест. Гастрономическият фестивал е ежегоден кулинарен празник организиран, от „Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт“, обединяващ някои от най-добрите шеф-готвачи от цял ​​свят, за да покажат и създадат съвременни ястия, които изненадват и създават удоволствие за сетивата. Всеки ноември вкусове, цветове и аромати от цял свят привличат както професионални шеф-готвачи, така и кулинарни любители в Банско в прочутия Премиер гастрономически фестивал, създавайки прекрасни кулинарни спомени.

Разнообразната програма включва едни от най-интересните шеф-готвачи от кулинарния свят. Шеф Омар Моралес от Кордон Блю Мексико ще представи „Модерна мексиканска кухня за 5 звезди градски и почивни хотели“ (8-10 ноември). Мексиканската кухня е нововъзникваща глобална тенденция в областта на гастрономията и туризма, а експертите, които ще вземат участие във фестивала, ще ни демонстрират всяка едва съвременна техника за нейното приготвяне от първа ръка. Главните готвачи, работещи в бюфетни или в а-ла-карт ресторанти, ще научат най-добрите техники, прилагани в най-известните ресторанти в Мексико.

Между 13 и 15 ноември Шеф Грегор Фънке от Кордон Блю Перу ще демонстрира тайните на „Модерна перуанска кухня“, която завладя огромна част от глобалната кулинарна сцена и става все по-популярна. Шеф Фънке ще демонстрира перуанската кухня в най-добрата й светлина посредством съвременните техники и тенденции, прилагани от професионалистите е в най-добрите ресторанти в Перу.

На 7 ноември шеф Хронис Дамалас ще създаде за гостите изключителна запомняща се дегустация с най-интересното от японската и бразилската кухни. Шеф Танос Стасинос, експерт в “Nikkei Cuisine” ще приготви уникално културно сливане между японски и перуански вкусове в дегустационна вечеря на 10 ноември. На следващия ден ПРЕМИЕР приветства с добре дошъл известния шеф Марио Перез, директно от ресторант „Лека“ в Барселона - той ще готви „Тропическа перуанска кухня“, която вълнува сетивата, а на 15 ноември шеф Атинагорас Костакос и Алексис Зопас приготвят незабравима дегустационна вечер, вдъхновена от мексиканската и цикладската кухня, сливайки мексикански и цикладски вкусове.

През последния уикенд 17-18 ноември ще бъдете удивени от автентичните и изискани местни вкусове, а родителите ще имат възможност да готвят заедно с децата си.
 


Ехограф | 2017-11-03


Добави в Svejo