Бате Енчо и Рачков при болни деца

„Приказка без край“ топи стреса на малките пациенти


Снимка: Личен архивМоже ли да се избегне стресът от болничния престой на децата? И как лечебните заведения могат да станат по-приятни за малките пациенти? Отговор на тези въпроси ще бъдат дадени на 10 декември в Специализираната болница за активно лечение по детски болести – София. Тогава ще бъдат отчетени резултатите от провежданата вече една година Национална инициатива „Приказки без край“. Инициативата е насочена към подобряване на болничния престой на децата в цялата страна с помощта на мобилни библиотеки и специално обучени аниматори. Целта е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства.

                       

Директорът на болницата д-р Мария Екимова и председателят на Българска педиатрична асоциация проф. Владимир Пилософ ще представят социалната значимост на проекта и необходимостта от разширяване на обхвата му във всички педиатрични клиники в страната. Психологът на лечебното заведение д-р Румяна Милушева ще разкаже как инициативата „Приказки без край“ се отразява на детската психика, на връзката с родителите и лекарите.

 

В рамките на събитието ще се проведе и предколедно празненство за малките пациенти на лечебното заведение. Актьорите и телевизионни водещи Димитър Рачков и Енчо Данаилов – Бате Енчо ще се забавляват заедно с децата, докато правят собственоръчно част от Коледната украса и при украсяването на елхата. Накрая звездите ще поднесат подаръци на всички малки пациенти.


Христо Михайлов | 2013-12-09


Добави в Svejo