Д-р Бойчев изпрати щъркела на 250 жени

И румънки станаха майки след лечение в Тутракан


Снимка: МЦ Св. Иван Рилски250 семейства посрещнаха щъркела, който им донесе дългочаквана рожба. Всички те станаха родители след асистирани репродуктивни техники, извършени в Медицински център „Св. Иван Рилски” в Тутракан. Клиниката предлага вътрематочни инсеминации още от самото си създаване през 2006 година. От средата на 2011-та вече работи с пълния обем на репродуктивната медицина. „Имаме около 60 живородени наши бебета, които са се появили след ин витро процедури. „Имаме и над 200, родени от вътрематочни инсеминации”, каза в интервю за „Ехограф” управителят д-р Любомир Бойчев.Снимка: МЦ Св. Иван Рилски

 

В клиниката търсят решение на проблема си пациенти от цяла България. Прага й прекрачват и жени от съседна Румъния. „Това не е някаква масова вълна, но имаме и няколко бебета, които след лапароскоспски операции и асистирани техники вече са се появили на бял свят”, обясни д-р Бойчев.

 

За крехката си възраст медицинският център отчита висок процент успешни процедури. Средно той е 34-35%, като не е правена селекция на пациентите. Сред тях има жени в по-напреднала възраст, както и такива, които са правили неуспешни опити на други места.

 

Медицинският център е оборудван с най-висок клас ехографи за фетална морфология и четириизмерна ехография. "Предлагаме тази услуга до раждането. Идеята е пациентката да бъде обгрижена изцяло и да отговорим на 100% с необходимото качество", каза още д-р Бойчев.

 

Кой е д-р Бойчев четете утре в „Ефограф”, а интервю с него – тук.


Ехограф | 2013-08-13


Добави в Svejo