Истерия за Тамифлу

Няма го в аптеките и в складовете


Препаратът „Тамифлу”, който помага на организма да пребори грипа, изчезна от аптеките, установи проверка на ehograf.info. Кихащи и подсмърчащи хора, напразно обикаляха магазините за лекарства, но почти навсякъде в София препаратът липсваше.Аптекари коментират, че проблемът се повтаря всяка година по време на грипна вълна. Лекарите масово изписват „Тамифлу” и това е причината той бързо да изчезва от щандовете.

 

Особено притеснително е за пациенти, които трябва да прекъснат лечението си. Такъв е и случаят на 31-годишната Ваня Димова. В сряда жената  купила „Тамифлу” на сироп, предписан за тригодишните й близнаци. Днес обаче й се наложило да купи втора опаковка, за да може да продължи лечението на двете си деца, което трае пет дни. „Тамифлу” обаче няма никъде, призна тя.

 

От голяма верига столични аптеки са открили единични бройки в няколко от магазините си. Лекарството липсва и по складовете. Единственият начин е да се търсят изостанали бройки в аптеките. Фармацевти очакват проблемът да се реши до дни.


Цветелина Терзиева | 2014-01-24


Добави в Svejo