Протести за аптека

В Извор не вярват на кмета


Хората от община Радомир излязоха на протест. Те се притесняват, че жителите на 12 села ще останат без лекарства. Причината е, че аптеката в село Извор затваря врати.

 

Договорът за наем на помещението е изтекъл и общината е обявила търг, който е спечелен от нови наематели. Те искат собственичката на аптеката Здравка Ненкова да плаща двойно по-висока сума за наем, която е непосилна за нея и затова тя напуска селото.

 

Хората от общината не искат Здравка да си тръгва, защото от 13 години се грижи за тях, носи лекарства по къщите в селата и мери кръвно. Тя живее в Земен и дава 160 лева само за личен транспорт до Извор. Сега наемът й скача от 50 на близо 150 лева.

 

От общината увериха, че в помещението няма да се развива друга търговска дейност, а скоро ще има нова и то по-модерна и по-добре заредена аптека.

 

„Сега трябва да плащам 118 лв., досега плащах 50 – всеки ден пътувам 40 км с личен транспорт, пътищата са лоши, излиза ми 160 лв., отделно осигуровки”, обясни собственичката Здравка Ненкова пред Нова ТВ.

 

Кметът на Радомир Пламен Алексиев обещава скоро в Извор да има много по-хубава аптека. Жителите на селото обаче не му вярват и ще се обърнат за помощ към здравното министерство


Ехограф | 2014-02-01


Добави в Svejo