Забавачките с веган меню

Предложението тръгва с подписка


Бъгарското вегетарианско общество организира подписка в подкрепа на правото на избор на вегетарианците и техните деца. Тя е съсредоточена върху финансираните с бюджетни средства заведения за хранене.

 

В момента например - и според правилника на столовете и бюфетите при училищата - те трябва да осигуряват „разнообразна, питателна и калорична храна" и също така „при необходимост да се организират секции за диетично хранене на болните". И това е - нито дума за нарастващата група на хора, избрали, по една или друга причина, в менюто им да не присъстват месни продукти.

 

Да организираме всички заедно подписка в подкрепа на правото на избор за вегетаринаците и техните деца - подкрепяме идеята да се осигури вегетарианска храна в заведенията, които се финансират с бюджетни средства от държавата, посочват в социалната мрежа организаторите.

 

Те уточняват, че подписката не е електронна и какви са начините каузата да бъде подкрепена. Тя ще стартира на 13 февруари и ще бъде разпространена в големите градове на страната: София, Бургас, Пловдив, Шумен, Добрич, Варна и Стара Загора.


Ехограф | 2014-02-07


Добави в Svejo