Психично болни чезнат мистериозно

Трима остават в неизвестност


Невероятна мистерия с безследно изчезнали хора разследва полицията в Бургас. За по-малко от месец в морския град са регистрирани четири случая, от които само един е разплетен. И тримата безследно изчезнали са психично болни и се водят на отчет в местния Психодиспансер. Те са напуснали домовете си посред бял ден в един кратък период от време и повече никой не ги е виждал. Полицията потърси съдействие от медиите и разпространи снимките на изчезналите хора, но до момента те не са открити. От тях няма и следа.

 

Първият странен случай е с 54-годишната бургазлийка Анастасия Пешева, която е в неизвестност повече от два месеца, пише в.Шоу, цитиран от Блиц.  Жената е страдала от тежка шизофрения, но пиела редовно лекарствата си и видимо била в стабилно състояние. „Преди години се лекува няколко пъти в психиатрия, но от много време не е получавала кризи. Изглеждаше съвсем нормално и можеше сама да се грижи за себе си”, разказаха комшиите.

 

На 10 декември миналата година Анастасия напуснала дома си и повече не се върнала. Тя живеела в малка панелка във ведомствен блок на „Пети километър”. Районът на практика се намира извън Бургас и съседи предположили, че жената е прескочила до центъра, за да пазарува. Тя излязла без никакъв багаж, само с дамската си чанта, около 11.00 ч на обяд. Оттогава никой не я е виждал, нито чувал по телефона.

 

На 24 януари полицията в Бургас обяви Анастасия за издирване и разпространи снимката й. В приложеното описание се казва, че тя е на видима възраст около 55 години, ръст 158-160 см, слабо телосложение, с къса коса, кестенява на цвят. В деня на напускането на дома си Пешева е била облечена в светло яке, дълго до кръста, черен анцуг с бели кантове и черни маратонки.

 

По идентичен начин и при странно подобни обстоятелства в първите дни на новата година изчезва друга психично болна жена от Бургас. Тя е на 23 години и се казва Анелия Алдинова Хаджиева. Тя също е болна от наследствена шизофрения. Била е под непрестанен контрол на роднини, които са се грижели за нея до деня на изчезването й.

 

Анелия излязла от дома си по домашно облекло на 22 януари около 19.00 часа. Казала, че отива да се разходи и наметнала само късото си яке. Близките й повече не я видели. Подали сигнал в полицията, след като младата жена не се прибрала цяла нощ. По време на изчезването си тя е била облечена с черно спортно долнище от анцуг, късо платнено яке в цвят войнишко зелено и сини маратонки.

Два дни след мистериозното изчезване на Анелия в Бургас

 

се случва трети подобен случай

 

45-годишният Иван Николов потъва като че ли вдън земя. Мъжът е бил силно пристрастен към чашката и страдал от алкохолизъм. Той е родом от Бургас, но през годините живеел, където намери. Известно време бил при роднини в Малко Търново, после се преместил в Бургас. След това се установил в Стара Загора, където е регистриран и постоянният му адрес. Напоследък обаче отново се върнал в родния си град Бургас и се настанил в евтиния хотел „Атлантик”, който се намира в промишлената зона до пристанище „Запад”. Заради системна злоупотреба с алкохол мъжът е бил перманентно неадекватен.

 

Хората от персонала на хотела го видели за последно на 24 януари. Когато го зърнали да излиза, служителите помислили, че отива да търси ракия, но той повече така и не се върнал. В хотелската му стая намерили целия му багаж и всички лични вещи. Според свидетелите, които последни са го видели да напуска „Атлантик”, Иван е бил облечен с тъмносин анцуг, тъмносиньо яке от плат с качулка, скъсани сиви маратонки и синьо-зелена раница с много джобове. Полицията го обяви за издирване пет дни след изчезването му.

 

 

От ОДМВР – Бургас, призовават гражданите, разполагащи с някаква информация за Иван и другите изчезнали, да съобщят незабавно на телефони: 112, 056/ 856 006 или в най-близкото поделение на МВР.

 

Единственото разкрито изчезване от последния месец е на младо момиче. 14-годишната Александра бе обявена за издирване от родителите си в последните дни на миналата година. Семейството подало сигнал, след като осмокласничката казала, че излиза да се види с приятелка и повече не се върнала. Полицаите разпитали дружките й, но се оказало, че девойките изобщо не са се срещали с нея. След няколко тревожни дни, изпълнени с подозрения, че може да е отвлечена или дори убита, тийнейджърката бе открита невредима. Изчезването й се оказа свързано с тайна любов с доста по-голям мъж.


Ехограф | 2014-02-15


Добави в Svejo