Книжка за болно дете

Рачков и Бате Енчо при малките пациенти


Благотворителната кампания за събиране на детски книжки в полза на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Марина“ стартира вчера, 12 юли, до Летния театър в Морската градина на Варна. Акцията е под надслов „Приказни усмивки“ – „Дари книжка! Зарадвай болно дете!“.

 

Благотворителното събитие предизвика огромен интерес сред варненци, като само в първия ден бяха събрани около 220 книжки. Всеки, който иска да зарадва малките пациенти на „Св. Марина“, може да подари книжка и до 18 часа днес, на специално обозначена тента до Летния театър.

                 

Желаещите да подкрепят благотворителното събитие могат да го направят и на 18.07.2014 година като донесат лично своята книжка в болница „Св. Марина“. От 11 до 13 часа там ще се проведе специално детско празненство, с много игри и забавления в компанията на актьорите Димитър Рачков и Бате Енчо.

 

„Приказни усмивки“ – „Дари книжка! Зарадвай болно дете!“ е част от дейностите в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата в страната с помощта на специално обучени аниматори и мобилни библиотеки - „Приказки без край“.

 

Националната инициатива „Приказка без край” се реализира в България от месец ноември 2012 година. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

 

Повече информация за Националната инициатива „Приказки без край“, отражението на аниматорската програма върху болните деца и резултатите от дарителската акция ще бъде представена на специалното празненство в УМБАЛ „Св. Марина“ на 18 юли 2014 г.

 

„Приказки без край“ се организира от ГлаксоСмитКлайн, в партньорство с  Българска педиатрична асоциация.


Силва Агопян | 2014-07-13


Добави в Svejo