Хрущял от акула за здраве

„Имуно макс“ гони вирусните и бактериални инфекции


Вирусните и бактериалните инфекции са сред най-честите фактори, които намаляват имунитета, съобщиха лекари.  "Имуно макс" е изключително надеждно допълващо средство за повишаване на имунната защита при тези инфекции. Приема се като хранителна добавка, която съдържа котешки нокът и хрущял от акула.  Използва се за защита на организма от увреждащато действие на свободните радикали.

 

Имунната система е първата бариера срещу навлизането на патогенни организми в тялото ни. Тя е специфична система за защита и включва три извънредно важни способности. На първо място, да разпознава своите собствени съставки от тези на чуждите – вирусни, бактериални, гъбични и паразитни патогени. Второ, да отговаря по специфичен начин на неограничен брой различни молекули. Трето, но не и по-маловажно, да има памет за предишни контакти с чужди вещества и при следваща среща да оказва по-бърза и по-ефективна защита. Имунната система се бори както с външните, така и с вътрешните изменения - на собствените клетки и т.н. автоимунно заболяване. Основните промени на имунната система се изразяват в имунни дефицити – първични и вторични, свръхчувствителност – алергии, и автоимунитет.

     

Имунните дефицити са състояния, при които настъпва „срив“ на имунната система по различни причини.  Първичните или вродени имунодефицити се дължат на генетични и ембрионални аномалии, ензимни дефекти или на неизяснени причини. Повечето от тях се проявяват в детската възраст. Вторичните, или придобити имунодефицити, настъпват по различни механизми и са резултат от други заболявания, увреждания, лечение или напреднала възраст. Често разпространени са и засягат повече лица в сравнение с първичните имунодефицити. Клиничните прояви са свързани със степента на дефицита и със системата с нарушена функция. Основното правило при тях е да се търси и лекува причинителят, довел до имунодефицитното състояние.

        

 


Мариета Серафимова | 2014-09-27


Добави в Svejo