Молитва за Лидия!

Фотографката все още диша, борят се за живота й


България се моли за живота на самозапалилата се вчера пред президентството фотографка Лидия. Макар че шансовете й за живот изглеждат нулеви, близките й не спират да се надяват чудото да се случи.

 

"Лидия не е луда, не е луда. Кажете го!". Това каза пред журналисти сестрата на самозапалилата се вчера фотографка Лидия Петрова.  Жената не пожела да покаже лицето си. "Има секта, да знаете", каза още Даниела. Тя обясни, че не може да говори повече, защото успокоява семейството. 38-годишната Лидия има 11-годишен син, живяла е разделена със съпруга си. Занимавала се е с фотография, била е лектор на фотопленери и е организирала курсове по фотография за деца.

 

В момента лекарите в „Пирогов” продължават да се борят за живота на младата жена, която се поля за запалителна течност и си драсна клечката пред президентството.  По думите на началникът на клиниката по изгаряния в „Пирогов” проф. Огнян Хаджийски, Лидия е с 90 % изгаряния по лицето и тялото, които практически са несъвместими с живота.

 

 „Тя има изгаряне и на дихателната система. Поставена е на командно дишане, на апаратно, на обезболяващи системи, на вливания, продължава борбата за живота й, но повтарям още веднъж такова състояние е несъвместимо с живота”, каза още проф. Хаджийски.  

 

"По предварителна информация има данни за психично страдание. Какво е точно - не е изяснено. По непотвърдени данни се е притеснявала за детето си", каза той. Все още не е уточнено с какво точно се е поляла жената, но по думите на Хаджийски е миришело на бензин.

 

„Добро утро" е написала 38-годишната Лидия на стената си във "Фейсбук" и споделила песен на Марк Нопфлър часове преди да се самозапали пред президентството. Десетки хора продължават да пишат на профила ѝ и да изпращат молитви за нейното оцеляване.


Ехограф | 2014-11-04


Добави в Svejo