Дядо Коледа има сайт

Могат ли да му вдигнат шейната от синя зона


„На Коледа има ли синя зона, защото могат да вдигнат шейната на дядо Коледа?“ и „Дядо Коледа съществува, защото има официален сайт“. Това казват дечицата, с които работи психологът Пенка Койчева. За професионалиста това прозрение може и да не е учудващо, но за обикновения човек детските мисли могат да служат като уроци. И то в буквалния смисъл на думата. Уроци, които възрастните сме забравили. Или просто сме пропуснали да научим по пътя си.

 

Пенка Койчева е клиничен психолог в Медицински център "Детско здраве” и  МБАЛ "Здравето” – София. Тя е юрист, съдебен експерт- психолог към съдебен район - София, външен специалист кризисни интервенции към Държавна агенция за закрила на детето. Завършила е й множество курсове в областта на психологията и други. Има публикации на различни обществено значими, психологически теми.

 

Здравният информационен сайт ehograf.info успя да достигнe до откровенията на децата, които преминават през кабинета й. Има какво да научим от тях. Или поне върху какво да помислим.

 

Знаеш ли коя куриерска фирма обслужва Лапландия?

 (Уроците на децата - едно към едно)

 

1. Дядо Мраз е живял по твоето време, но е починал. Преродил се е в дядо Коледа.

 

2. Събрала съм шапки и шалове за елените на дядо Коледа. С тази скорост, сигурно измръзват. Знаеш ли коя куриерска фирма обслужва Лапландия?

 

3. Всички искат таблет, а аз не искам таблет. Защото не съм от "всички".

 

4. Какво хапче пие дядо Коледа, като влиза през комина? За да го дам на мама, че само се мъчи да отслабва.

 

5. Аз ще му оставя мляко, а тате каза, че повече ще се радва на една голяма ракия. Мама каза, че тате само така говори, но никога не си дава ракията. А искат от мен да си давам играчките.

 

6. На Коледа има ли синя зона, защото могат да вдигнат шейната на дядо Коледа?

 

7. Нарисувах ти елха. На нея има много подаръци. Ти ще ги дадеш на децата, но те моля да си запазиш пътешествието!

 

8. Купихме на баба тавичка, да ни готви като идваме. На дядо ще му подарим стария ни телевизор, да гледаме като идваме. Ама няма декор ( декодер). Да си поръча от дядо Коледа или да чака пенсията на 7- ми!

 

9. От 100 години знам истината за дядо Коледа, но няма да ти кажа, за да не те разочаровам и да си вярваш.

 

10. Дядо Коледа съществува, защото има официален сайт.

 


Мариета Серафимова | 2014-12-25


Добави в Svejo