Доктори спасиха седмокласник на шише уиски

Три деца с алкохолно натравяне в Бургас


10 души, сред които три деца, са приети с алкохолна интоксикация в новогодишната нощ в МБАЛ-Бургас, съобщиха от здравното заведение. Те са на момче на 13-годишна възраст и две момичета на 12 и 14 години. Децата са консултирани от педиатър и са им направени стомашни промивки. Състоянието на двете от тях – момиченца, е било добро и те са освободени за домашно лечение. Хоспитализирано е единствено 13-годишното момче, което е преведено в Детско отделение, като състоянието му вече е стабилно и скоро ще бъде изписано.

 

Въпреки големия брой пациенти, преминали през Спешно отделение, новогодишната нощ е преминала без серизони инциденти. Общо 25 души са приети в Противошоковата зала  след употреба на алкохол и пиротехнически средства. Пострадалите от пиротехнически средства тази година са трима, като всички имат сравнително леки наранявания и не се е наложило да останат за лечение. По-сериозен е бил случаят  на 19-годишно момче, което е с първа степен на изгаряне, след като в лицето му е избухнала пиратка. Младежът е консултиран от хирург и очен лекар, раните му са обработени и е освободен за домашно лечение.

 

След полунощ в Противошокова зала са приети и няколко пациенти с повърхностни наранявания и един с фрактура на носа, получена при сбиване. Имало е и няколко души с хипертонични кризи и сърдечносъдови заболявания. За щастие, въпреки минусовите температури,  няма случаи на премръзнали хора, които да са транспортирани до болницата. Екипите на Спешно отделение определят нощта, като сравнително спокойна и без тежки инциденти.


Ехограф | 2015-01-01


Добави в Svejo