Започва електронното записване за забавачките в Бургас

Системата за регистрация стартира в 8 часа сутринта


От утре започва електронното записване на децата за първи клас на територията на община Бургас. Системата за регистрация ще бъде активна от 8 часа. Това съобщи Веселина Таралова, директор „Образование“ в Община Бургас. Приемът започва от утре - 14 април и ще продължи до 28 април. На 20 май излизат резултатите от първо класиране. 

По думите на Таралова, директорите в съответните училища имат готовност. С тяхна заповед има назначена комисия за приема и регистрацията на децата. Тя обясни, че за родителите, които няма да имат възможност да запишат детето си по електронен път, могат да отидат в едно от желаните училища. Там ще попълнят заявлението и учители ще отнесат информацията към електронната система пред родителите, като на момента ще им бъде предоставена паролата. 

Електронната система за прием на ученици за първи клас се прилага за трета поредна година. Тази година свободните места са 2125. Таралова подчерта родителите да бъдат внимателни, когато посочват териториалната дирекция по адрес. Тя препоръча да се посочат поне три желани учебни заведения. Правилата за приема за качени на сайта на община Бургас. 

 


Ехограф | 2015-04-13


Добави в Svejo