Лекарите празнуват

Църквата почита св. Иван Рилски


Денят на св. Иван Рилски – Чудотворец, закрилник на българския народ, се чества днес и като 20-ти юбилеен Ден на българския лекар, ще бъде отбелязан тържествено от Българския лекарски съюз (БЛС). Събитието съвпада с 58-ия извънреден Събор на професионалната лекарска организация, който се провежда от 18 до 20 октомври в Равда.

                   

Според преданието най-великият български светец св. Иван Рилски е извършил много чудеса, както приживе, така и след смъртта си. Именно заради това и българските лекари са избрали светеца за свой закрилник.

 

На традиционна церемония ще бъдат връчени отличията на лекарите, излъчени от  Регионалните колегии на БЛС като носители на почетен знак „Лекар на годината” – сребърен. Ще има удостоен лекар за изявен професионализъм и  издигане престижа на БЛС. От средите на болничните директори ще бъде излъчен „Мениджър на годината”. Почетен знак „Златен” е отреден за лекар с „Изключителен принос в развитието на българската медицина”, а кулминацията ще бъде голямото отличие „Лекар на годината” 2012.


Филип Филев | 2013-10-19


Добави в Svejo

Още по темата:

Издават на място талони за болница

Избират „златен“ лекар

Доктори на бунт за убийството на Ники

Джипита искат работа на две места

Д-р Бинка Попова е лекар на годината

Спасяват джипитата от 24-часови наряди

Д-р Димитров е най-добър мениджър

Докторите на бунт

Общинските болници бойкотират Андреева

Край с монопола на касата

Андреева подрязва крилата на касата