Малтретирали наше дете в Гърция

Детето бе открито в ромски катун в Гърция


Малката Мария, българското момиченце, което бе открито в цигански катун в Гърция, очевидно е било подлагано на насилие, защото се държи агресивно. Констатацията на детския психолог е, че детето се държи като “звяр”, коментират гръцките медии.

 

Русото момиченце бе открито в ромски катун в Гърция. След проведено разследване и направени медицински стана ясно, че няма цигански произход.

 

4-годишното годишното дете, наричано по име Мария, не говори, освен няколко само ромски думи и е било неотлъчно до 40-годишна ромка, която е излъгала, че е негова биологична майка. Адвокатът на ромите твърди, че биологичната майка на детето, която е чужденка, не е имала възможност да се грижи за него и го е дала доброволна на клиентите му.


Властите, които все още не могат да установят самоличността на детето, предполагат, че то е било отвлечено малко след неговото раждане. Шокираща е версията, че става въпрос за българче.

 

Снимките на детето се публикуват с прокурорско разрешение. Умоляват се всички, които разпознаят детето или имат информация да позвънятна телефон 0030 2410-683171 или 0030 2410-683184-5 в полицията на град Лариса.


Михаил Стефанов | 2013-10-19


Добави в Svejo