Камери следят за вандали в забавачките в Русе

Счупени люлки и боклуци осейват площадките на децата


Видеонаблюдение ще има в Русенските детски градини от следващата година. Това съобщи заместник-кмета по комунални дейности в крайдунавски град. Камерите ще бъдат поставени в двора на забавачките, които често стават обект на агресия от тийнейджъри, които често са в неадекватно състояние. В момента ангажимент да следят за чистотата и спокойствието на децата в забавачките имат директорите на детските заведения. Все пак от администрацията са взели присърце сигналите от родители и общински съветници и обещаха да поставят видеонаблюдение в дворовете на градините, за да могат да бъдат засечени нарушителите.

 

На предложение от местни старейшини общинското звено за Контрол, охрана, обществен ред и сигурност да се заеме с охраната на забавачките заради вечерните набези, от администрацията уточниха, че това е невъзможно към момента. За да се случи това, трябва да се увеличи щата на звеното и в бюджета да се заделят необходимите средства за заплати.

 

В момента обект на агресия стават новите детски площадки. Бутилки и кенчета от бира, шлюпки семки, изкъртени плочки които са ударопоглъщаши, счупени люлки, изкъртени метални врати и строшени пързалки или игрушки са честа гледка на детските площадки в града.

 

В момента шестима контрольори имат ангажимент да проверяват и следят за чистота на детските площадки в града. По данни на общината, в региона има 223 детски площадки, от които за последните три години са обновени 81. тенденцията за ремонт и изграждане на нови съоръжения ще продължи и през следващата година. 


Силва Агопян | 2015-06-19


Добави в Svejo