Нов пропускателен режим във варненските забавачки

Дават на децата карти с името на градината, групата и името им


От началото на седмицата е в сила новият пропускателен режим в детските градини на Варна, съобщиха от общината. Родители и близки трябва да представят сутрин при влизане в забавачницата и вечер, при прибиране на детето, карта с името на градината, групата и имената на хлапето. Режимът е свързан с мерките за сигурност в детските градини и пресичането на опитите за злоупотреба с децата. Родителите обаче все още не могат да свикнат с новите правила и често забравят пропуските у дома си, коментираха от управата на детските заведения.

За всяко дете са издадени по два талона за всеки един от родителите. Ако регламентът се спазва стриктно, не е ясно как ще се процедира, ако се наложи баба, дядо, батко или кака, съсед или приятел, да вземе детето в случай, че в последната минута майката и бащата са възпрепятствани да го направят. Ясно е, че и при най-добра организация на всеки може да се наложи да се забави на работа или да го споходят други непредвидени обстоятелства. Дали ще се правят компромиси или детето ще стои в градината, докато се появи настойник с документ, са част от въпросите, които тормозят родителите. Вероятно, поне на първо време ще се правят изключения, докато всяко семейство се адаптира към новата организация. 

Заради засилените мерки за сигурност в часовете за водене и прибиране на децата, на входа на всяка детска градина, вече има дежурен педагог или друго оторизирано лице.


Ехограф | 2016-01-07


Добави в Svejo