Преструктурират градините в Дупница

Махат длъжностите „директор на група”


Предстои да започне процедура по преструктуриране на детските градини в община Дупница. Под въпрос е съществуването на Финансово-счетоводната къща. 
Ще бъдат премахнати длъжности „директор с група" в детските градини в община Дупница, като става дума за 4 позициио,заяви кмета на община Дупница, инж. Методи Чимев.Той успокои, че детски градини и филиали няма да бъдат затваряни.
Процедурата по преструктуриране започна с изваждането на детските градини от Финансово-счетоводната къща. Според направените изчисления на ОбА, допреди няколко месеца 14 звена са заплащали по 600 лв., на месец за финансово обслужване, което на година прави 100 800 лв. Сега за счетоводството на детските градини се грижат само двама счетоводители, назначени в администрацията. Средната заплата на служител в ОбА Дупница е 650 лв. По време на пресконференция беше обявено, че с изключение на ЦДГ „Калина", която се отказа от услугите на световната къща миналата година, всички останали имат неразплатени задължения. След като Общинската финансово-счетоводна къща вече не обслужва детските градини, градоначалника не вижда нужда от съществуването й, а дали ще предложи тя да бъде закрита Чимев ще обяви след месец. Чашата на търпението е преляла след установените злоупотреби в детската градина в с. Бистрица.


Ехограф | 2016-04-13


Добави в Svejo